پرورش سبز آرتمیا برای صنعت آبزی پروری با استفاده از پساب سیستم های آب شیرین کن

پرورش سبز آرتمیا برای صنعت آبزی پروری با استفاده از پساب سیستم های آب شیرین کن

فناوران یکی از شرکت های فناور بر اساس پساب سیستم های آب شیرین کن ها طرح هایی را برای پرورش آرتمیا به عنوان یکی از چالش های جهانی صنعت آبزی پروری پیاده سازی کردند.

به گزارش cmsd، یکی از شرکت های فناور با هدف ارایه خدمات در حوزه تولید و پرورش آرتمیا و ارایه مشاوره در این حوزه با تجربه 30 سال خود ایجاد شد و توانست طیفی از محصولات مختلف آرتمیا را نظیر سیست (تخم) خشک آرتمیا، سیست دکپسوله آرتمیا، جنین آرتمیا و بیومس منجمد آرتمیا را تولید کند.

در ایران صنعت آبزی پروری به خصوص پرورش ماهیان سردآبی، گرم آبی، میگو، ماهیان دریایی، خاویاری و ماهیان زینتی رشد قابل توجهی داشته و این در حالی است که میزان تولید سیست آرتمیا در ایران در حال حاضر حدود 2 تن و مقدار تولید بیومس آن حدود 30 تن و مراکز تکثیر و پرورش میگو، ماهیان دریایی، خاویاری و زینتی سالانه حدود 45 تن سیست و 200 تن بیومس آرتمیا نیاز دارند.

از سوی دیگر میزان تولید و پرورش میگو و ماهیان در کشور در سال های اخیر روند صعودی داشته است که این به نوبه خود میزان مصرف آرتمیا را افزایش خواهد داد. از این رو در طرح اجرا شده در این شرکت با به کارگیری روش ها و تکنولوژی های نوین، تلاش بر آن است تا نیازهای داخلی برای تهیه و تامین آرتمیا برای توسعه این صنعت پاسخ داده شود.

یکی از منابع آبی بسیار مهم برای پرورش آرتمیا، پساب خروجی از تاسیسات آب شیرین کن ها است. اهمیت این موضوع از آن است که هم اکنون طرح های تامین آب متعددی برای رفع نیاز استان های جنوبی، مرکزی و شرقی کشور از طریق شیرین سازی آب خلیج فارس و دریای عمان در حال اجرا است. با اجرای این پروژه های بزرگ شیرین سازی آب دریا حجم وسیعی از پساب با شوری دو برابر تولید می شود که باید با صرف هزینه بسیار بالایی از طریق لوله گذاری در بستر دریا در مناطق عمیق تر دریا رهاسازی شود، در حالی که از این پساب می توان برای پرورش و تولید محصولات استراتژیک صنعت آبزی پروری یعنی آرتمیا بهره برد.

همچنین در سال های گذشته این شرکت طرح های تحقیقاتی و نیمه صنعتی تولید و فرآوری آرتمیا را در استان های خوزستان، بوشهر، هرمزگان، کرمان، فارس، آذربایجان شرقی و غربی اجرا کرده، ولی با توجه به وسعت کم تولید، تنها بخش کوچکی از نیاز کشور را تامین کرده است.

آرتمیا محصول استراتژیک صنعت آبزی پرروری است و غذای اصلی مراحل اولیه نوزادان میگو، ماهیان دریایی، خاویاری و زینتی است و هیچ جایگزین دیگری ندارد؛ از این رو آرتمیا چالش بزرگ صنعت آبزی پروری در ایران و کل دنیا به شمار می رود و از سوی دیگر هزینه خرید آرتمیا با کیفیت نیز بسیار بالا است. در این طرح برای پرورش آرتمیا از پساب آب شیرین کن ها استفاده خواهد شد که خود، مشکل نحوه دفع این پساب را مرتفع خواهد کرد.

صنعت میگو، ماهیان دریایی و خاویاری و زینتی به طورکامل وابسته به آرتمیا است که متاسفانه به علت تولید کم در حال حاضر حدود 95 درصد نیاز کشور با صرفه هزینه های بالایی در سال از خارج خریداری می شود؛ از این رو پرورش آرتمیا یکی از فعالیت های پردرآمد تولیدی است که می تواند علاوه بر تامین کلیه نیازهای داخلی برای توسعه صنعت آبزی پروری، اشتغال مولدی را نیز برای جوانان در کشور ایجاد کند.

این شرکت در پی آن است تا با احداث مزارع و استخرهای پرورش آرتمیا به تولید سالانه 50 تن سیست و 200 تن بیومس آرتمیا فرانسیسکانا دست یابد. در اولین گام این برنامه، راه اندازی مزارع 300 هکتاری آرتمیا را با استخرهایی به ابعاد 200 هکتار برنامه ریزی کرده است.

پایان خبر cmsd

پرورش سبز آرتمیا برای صنعت آبزی پروری با استفاده از پساب سیستم های آب شیرین کن

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "پرورش سبز آرتمیا برای صنعت آبزی پروری با استفاده از پساب سیستم های آب شیرین کن" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "پرورش سبز آرتمیا برای صنعت آبزی پروری با استفاده از پساب سیستم های آب شیرین کن"، کلیک کنید.